2008 - 25 jaar Wierdens Vrouwenkoor

Terug naar de nieuwssite of fotosite.

In 2008 bestaat het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor 25 jaar. Dat vierden we groots, ondermeer met een jubileumconcert op 5 april 2008.

Jubileumconcert 5 april
Feestavond 28 maart

Volle kerk geniet van vrouwenkoor

7/4 - Alle plaatsen in de Gereformeerde Kerk waren zaterdagavond bezet bij het concert van het Algemeen Wierden Vrouwenkoor. Het concert was het slotstuk van de jubileumactiviteiten van het koor dat 25 jaar bestaat. Het publiek was onder de indruk van het concert waaraan ook het Overijssels Byzantijns Mannenkoor meedeed. Het programma van het vrouwenkoor bestond uit een melange van religieuze en wereldse klassiekers. Presidente Lida Rekers kon met haar bestuur en de leden terugzien op geslaagde jubileumevenementen.

Het koor heeft altijd een zeer stabiele bezetting gekend. Tijdens de jubileumreceptie werden tien leden gehuldigd in verband met hun koorlidmaatschap vanaf het eerste begin. Dat waren Diny Thijs, Janna Timmerman, Lies Groothuis, Gerry Veldhuizen, Annie Vunderink, Tini Aussems, Lies Velnaar, Annie Vos, Marianne Welker en Annie Kuiphuis.

© TC Tubantia

Jubileumconcert groot succes

5/4 - Meteen bij het eerste lied, O beate et benedicta liet het koor horen wat het in huis had en wat de volle kerk kon verwachten. Waar het programma serieus begon, voor zowel vrouwenkoor als mannenkoor, kwamen na de pauze luchtiger nummers ten tonele. Het door Lida Reekers in het Twents geschreven O wat Woondermooi op muziek van Franz Abt, bleek een groot succes.

Musicalnummers als Edelweiß (Sound of music), Oh, what a beautiful morning (Oklahoma) en I could have danced all night (My fair lady) brachten het tot een staande ovatie na het laatste nummer Light a candle. Het concert werd afgesloten met een samenzang onder leiding van Ans Alink, waarna bezoekers en genodigden terecht spraken van een hoogtepunt van 25 jaar koormuziek in Wierden.

AWV huldigt leden van het eerste uur

1/4 - Het Algemaan Wierdens Vrouwenkoor heeft afgelopen vrijdag tien leden gehuldigd die vanaf het begin, 25 jaar geleden , lid zijn van het koor. Het zijn Diny Thijs, Janna Timmerman, Lies Groothuis, Gerry Veldhuizen, Annie Vunderink, Tini Aussems, Lies Velnaar, Annie Vos, Marianne Welker en Annie Kuiphuis. Het koor hield een receptie ter gelegenheid van het jubileum. Veel oud-leden maakten hiervan gebruik om het koor te feliciteren. Zaterdag is het grote jubileumconcert met medewerking van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor. Het concert is in de Geref.Kerk, aanvang 20.00 uur.

Programma 5 april

13/3 - Het programma voor het jubileumconcert is klaar. Klik hier om het te bekijken.

Byzantijns Mannenkoor zingt op 5 april

14/2 - Tijdens het jubileumconcert van 5 april aanstaande verleend het Overijssens Byzantijns Mannenkoor haar medewerking.

Zoals de naam al doet vermoeden, komen de circa 30 leden van dit koor uit heel Overijssel. Sinds 2000 repeteert het koor in Almelo en affiniteit met Oost-Europese koorzang is een vereiste voor toekomstige leden. Het koor beschikt over een uitgebreide bibliotheek. Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor is bijzonder blij met de medewerking van het OBMK aan ons jubileum. Zie ook www.obmk.nl.

Programma 5 april

Zaterdag 5 april, aanvang 20.00 uur.
Gereformeerde Kerk, Spoorstraat te Wierden.
Toegang € 6,50 per persoon.

Algemeen Wierdens Vrouwenkoor
O beata et benedicta Felix Mendelsohn-Bartholdy
Ich bete an die Macht der Liebe D. Bortnianski
Gott meine Zuversicht F.Schubert