Nieuwsarchief

Zoek op deze pagina in het nieuws van 2016, 2015, 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003 of 2002 of ga terug naar het actuele nieuws.

 

2016

Naar boven

Zie onze fotopagina voor meer foto's.

 

2015

Naar boven

Zie onze fotopagina voor meer foto's.

 

2014

Naar boven

Zie onze fotopagina voor meer foto's.

 

2011

Naar boven

Fietstocht & Wiezo 2011

Zie onze fotopagina voor meer foto's.

 

2010

Naar boven

Concert 20 november

Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor gaf een concert en niet zomaar een concert. Wij hadden namelijk 2 solisten uitgenodigd, die dit concert een extra dementie gaven . Wij hadden n.l. twee “  Voce Particolare “uitgenodigd. Als eerste de sopraan Karin Hertsenberg. Zij won de prijs enkele jaren geleden en sindsdien is zij een veel gevraagde soliste in binnen en buitenland.
Als tweede de tenor Jeroen van Haagen  hij won in 2004 het programma Una Voce Particolare van het programma van Ernst Daniël Smid en had met hem zijn eerste grote optreden. Ook Jeroen is een veel gevraagde solist. De beide solisten zingen aria’s en duetten uit o.a. de opera Carmen en uit de operette “Die Lustige Witwe”
Het Algemeen Wierdens vrouwenkoor onder leiding van Ans Alink, bracht een gevarieerd repertoire ten gehore, waaronder veel muziek van onze grote componisten W.A. Mozart, Franz Schubert en Mendelssohn. Prachtige klassieke stukken, die voor vrouwenkoor zijn bewerkt door Bernard Renooij.

Ook zong het koor samen met Karin Hertsenberg Het nonnenkoor uit de opera Cassanova.

 

2009

Naar boven

Wiezo 2009

Op vrijdag 4 juli 2009 stond het koor weer met een kraam op de jaarlijkse Wiezo. Van 14.00 uur tot 21.00 uur zijn er loten verkocht waarmee leuke prijsjes te winnen waren. Ook werden mooie sjaals verkocht.

Wiezo 2009

Optreden De Koppel (Almelo)

Het AWV trad in Almelo op voor het enthousiaste publiek van "De Koppel".

Fietstocht weer traditioneel gezellig

Ook dit jaar gingen we met het hele koor weer fietsen.

Wiezo 2009

Voorjaarsconcert "Lente in Twente"

Op zaterdag 28 maart organiseerde het AWV haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het thema was dit keer "Lente in Twente", een titel die niet zomaar uit de lucht kwam vallen. Dit jaar kwam namelijk medewerking van vocaal ensemble "De Twente Zangers".

Klik hier voor meer foto's.

 

2008

Naar boven

Fietstocht 2008


Een leuke tocht met mooi weer. Meer foto's in ons archief.

Wiezo 2008

Op vrijdag 27 juni 2008 stond het koor weer met een kraam op de jaarlijkse Wiezo-markt. Ook dit jaar werden weer heel wat loten verkocht en ook de zelfgemaakte kaarten van de creaclub van het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor waren in trek. Het was mooi weer en ons koor kijkt terug op een geslaagde middag.

Meer foto's

 

Foto's jubileum

11/6 - Ik heb meer foto's van het jubileum online gezet. Klik hier.

Volle kerk geniet van vrouwenkoor

7/4 - Alle plaatsen in de Gereformeerde Kerk waren zaterdagavond bezet bij het concert van het Algemeen Wierden Vrouwenkoor. Het concert was het slotstuk van de jubileumactiviteiten van het koor dat 25 jaar bestaat. Het publiek was onder de indruk van het concert waaraan ook het Overijssels Byzantijns Mannenkoor meedeed. Het programma van het vrouwenkoor bestond uit een melange van religieuze en wereldse klassiekers. Presidente Lida Rekers kon met haar bestuur en de leden terugzien op geslaagde jubileumevenementen.

Het koor heeft altijd een zeer stabiele bezetting gekend. Tijdens de jubileumreceptie werden tien leden gehuldigd in verband met hun koorlidmaatschap vanaf het eerste begin. Dat waren Diny Thijs, Janna Timmerman, Lies Groothuis, Gerry Veldhuizen, Annie Vunderink, Tini Aussems, Lies Velnaar, Annie Vos, Marianne Welker en Annie Kuiphuis.

© TC Tubantia

Jubileumconcert groot succes

5/4 - Meteen bij het eerste lied, O beate et benedicta liet het koor horen wat het in huis had en wat de volle kerk kon verwachten. Waar het programma serieus begon, voor zowel vrouwenkoor als mannenkoor, kwamen na de pauze luchtiger nummers ten tonele. Het door Lida Reekers in het Twents geschreven O wat Woondermooi op muziek van Franz Abt, bleek een groot succes.

Musicalnummers als Edelweiß (Sound of music), Oh, what a beautiful morning (Oklahoma) en I could have danced all night (My fair lady) brachten het tot een staande ovatie na het laatste nummer Light a candle. Het concert werd afgesloten met een samenzang onder leiding van Ans Alink, waarna bezoekers en genodigden terecht spraken van een hoogtepunt van 25 jaar koormuziek in Wierden.

Meer foto's en informatie op de jubileumsite.

AWV huldigt leden van het eerste uur

1/4 - Het Algemaan Wierdens Vrouwenkoor heeft afgelopen vrijdag tien leden gehuldigd die vanaf het begin, 25 jaar geleden , lid zijn van het koor. Het zijn Diny Thijs, Janna Timmerman, Lies Groothuis, Gerry Veldhuizen, Annie Vunderink, Tini Aussems, Lies Velnaar, Annie Vos, Marianne Welker en Annie Kuiphuis. Het koor hield een receptie ter gelegenheid van het jubileum. Veel oud-leden maakten hiervan gebruik om het koor te feliciteren. Zaterdag is het grote jubileumconcert met medewerking van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor. Het concert is in de Geref.Kerk, aanvang 20.00 uur.

Meer foto's op de speciale jubileumsite.

Concert en receptie AWV

26/3 - Een oproep in maart 1983 in alle lokale bladen, aan 'alle vrouwen die graag zingen' en zie: er meldden zich 45 vrouwen op die oprichtingsavond.

Zo ontstand het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor, het AWV, dat dit jaar een kwart eeuw bestaat. Dat heuglijk feit wordt gevierd met een receptie op 28 maart, waar onder meet alle oud-leden welkom zijn en een jubileumconcert op 5 april met het Overijssels Byzantijns Mannenkoor.

"Het ledenaantal is door de jaren heen gelijk gebleven, ook nu hebben we ongeveer 45 leden. Tien leden zijn er nog over van het eerste uur", vertelt voorzitter Lida Rekers. De dirigent, Dick Jagt, was er vanaf het eerste uur bij. Hij nam afscheid eind 2001 en het koor staat nu onder bezielende leiding van Ans Alink. "We deden onder andere mee aan concoursen om door een deskundige jury onze vorderingen te zien vertaald in cijfers en prijzen. In Heythuysen behaalden we een eerste prijs"' vertelt Rekers.

Op vrijdag 28 maart houdt het AWV een receptie ter gelegenheid van haar jubileum, van 18.00 tot 19.00 uur in Het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat. Ook alle oud-leden, die geen utinodiging hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Verder is er die avond een geweldige feestavond voor de leden met hun patners.

Het jubileumconcert wordt gehouden op zaterdag 5 april in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat te Wierden. Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor treddt dan op. Het koor zingt muziek die affiniteit heeft met de Oost-Europese vorm van koorzang, met werken uit de orthodoxe kloosters in Rusland en de Oekraïne.

© De Driehoek

Programma 5 april

13/3 - Het programma voor het jubileumconcert is klaar. Klik hier om het te bekijken.

Bedrijven steunen het AWV

8/3 - Het AWV heeft in de afgelopen periode een drietal nieuwe sponsoren mogen verwelkomen. Bloemengalerie Nijzink gaat het fleurig maken tijdens het jubileumconcert, Reclame+ gaat de aankondigingsborden duidelijk leesbaar maken en HB Koeltechniek steunt het vrouwenkoor. Meer over deze bedrijven en onze andere sponsoren is te lezen op de sponsorpagina.

Nieuwe koorfoto's

26/2 - Zoals al direct aan onze welkomstpagina te zien is, hebben we nieuwe koorfoto's waar we trots op zijn. Download hieronder de foto's in origineel formaat. Let wel, ze zijn 2,98 en 2,38 MB groot.

Byzantijns Mannenkoor zingt op 5 april

14/2 - Tijdens het jubileumconcert van 5 april aanstaande verleend het Overijssens Byzantijns Mannenkoor haar medewerking. Meer over dit koor is op de speciale jubileumconcert-pagina te lezen.

Wiezomarkt 2007

 

2007

Naar boven

22/7 - Opnieuw presenteerde het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor zich op 6 juli op de jaarlijkse Wiezo-markt. Ondanks de regen, waarvan sommigen iets natter werden dan anderen, was het een gezellige middag, waarop de kas van ons koor flink gespekt kon worden. Meer foto's.

Fietstocht 2007

22/7 - Op 30 mei 2007 vond de jaarlijkse fietstocht van het koor plaat. Klik hier voor alle foto's.

Jubileumjaar 2008

9/5 - Via een speciale jubileumsite blijft u het komende jaar op de hoogte van de activiteiten die we in 2008 zullen organiseren rondom ons 25-jarig jubileum.

Jaarvergadering 28 februari 2007

1/3 - Op 28 februari vond de jaarlijkse ledenvergadering van ons vrouwenkoor weer plaats. Hierbij werden enkele leden door voorzitter Lida Rekers gehuldigd vanwege hun lidmaatschapsjubileum. Na de pauze was er een gezellige bingo. Klik hier voor alle foto's.

Nieuwe website voor sponsor Schipdam

10/2 - Onze sponsor Autobedrijf Schipdam is tegenwoordig gevestigd op Het Wendelgoor, naast de N36, in Almelo. Niet alleen is het bedrijf fysiek verhuisd, ook op internet heeft het een nieuw adres. Surf naar www.schipdam.nl voor alle bedrijfsinfo.

Gezellig het jaar begonnen

11/1 - Het koor is met de jaarlijkse nieuwsjaarsreceptie 2007 goed begonnen. De activiteitencommissie had haar best gedaan op hapjes en een leuke sketch. Speciaal voor de aanwezige partners werd een lied gezongen en de website kon bekeken worden door mensen die thuis niet beschikking hebben over internet.

 

 

2006

Naar boven

Nieuwjaarsbijeenkomst

28/12 - Op 10 januari vindt de jaarlijkse nieuwsjaarsbijeenkomst van ons koor weer plaats. Leden en partners zijn vanaf 19.45 uur van harte welkom in Het Ontmoetingscentrum.

Avond in kerstsfeer

27/12 - In een prachtige Sint Nicolaaskerk van Denekamp, zongen zaterdagavond het Denekamps Mannenkoor en het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor.

Beide koren hadden een programma van mooie kerstliederen uitgezocht. Verder treden op Nolet Bult (dwarsfluit), Karel van den Berg (altblokfluit) en Sander Fox (piano). Sander Fox begeleidde het mannenkoor op de piano en orgel. Willen Jan van Asselt deed dit bij het vrouwenkoor.
Het concert werd met samenzang van beide koren afgesloten, waarbij de liederen Transeamus, In dulci jubilo en Tollite Hostias te horen waren.

Voor de meewerkenden was er nog een gezellige "nazit" in "De Gulle Waard", waarna het vrouwenkoor weer met de bus naar Wierden vertrok.

Klik hier voor meer foto's.

Sfeervolle Koren Kerst-Inn in Wierden

17/12 - De Koren Kerst-Inn van zaterdagavond is een succes geworden. De deelnemende koren (naast het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor, Jubilate Deo uit Almelo, de Twente Zangers uit Rijssen, het Denekamps Mannenkoor en Vocal Harmony uit Hengelo) lieten zich van hun beste kant zien.

Ook de muzikale omlijsting was van hoog niveau. Roel Praas begeleidde op piano en speelde zelf een kerstmedley en Variaties in G van W.A. Mozart. Het klarinetensemble van de Harmonie St. Jan verzorgde werken van Beethoven, Händel, Bach en Tchaikovsky. De avond werd afgesloten met een massale samenzang van alle koren met het lied Tollite Hostias.

De samenwerking tussen het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor en het Cogas Cultuurfonds, dat voor een subsidie zorgde, is succesvol gebleken. Het fonds ondersteunt regionale culturele evenementen en de Koren Kerst-Inn voldeed aan alle verwachtingen.

Klik hier voor meer info & foto's.

Kerst-Inn Wierden

6/12 - Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor geeft op 16 december een Koren Kerst-Inn. Aan het evenementen doen mee: vocaal ensemble De Twente Zangers uit Rijssen, Vocal Harmony uit Hengelo, gemengd koor Jubilate Deo uit Almelo, Denekamps mannenkoor uit Denekamp, Ensemble Harmonie St. Jan Wierden (geeft solo), pianist Roei Praas (geeft solo) en uiteraard het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor dat het muzikale spektakelstuk organiseert. De algehele leiding is in handen van Ans Alink. Het Vrouwenkoor is al bijna een jaar met de uitvoering bezig. Vooral het bij elkaar brengen van de koren vergde veel organisatie. Daar staat tegenover dat de avond bol staat van verscheidenheid. De koren zingen niet alleen hun eigen liederen maar zullen ook gezamenlijk nog twee nummers uitvoeren. De uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds. Daarvoor gold als voorwaarde dat de uitvoering een regionaal karakter moest hebben. Dat is de reden waarom de deelnemers uit de hele regio komen. Het concert wordt gehouden in de gereformeerde kerk aan de Spoorstraat in Wierden. Het begint om 20.00 uur en is helemaal gratis (vrije gift).

© TC Tubantia

Borden Kerst-Inn geplaatst

6/12 - Rondom de Wierdense dorpskern staan sinds kort ook de aankondigingsborden voor de Kerst-Inn van 16 december.

Sponsor Schipdam verhuisd

6/12 - Sponsors Henk en Ria Schipdam zijn verhuisd. Het autobedrijf uit Wierden is van de Rijssensestraat naar industrieterrein Het Wendelgoor 3 gegaan, aan de N36 (Bedrijvenparksingel).

Schipdam beschikt nu over een schitterend nieuw pand, met een totale oppervlakte van 1200 m2, verdeeld over twee verdiepingen. De werkplaats, bestaande uit 500 m2, beschikt over de modernste apparatuur. Aan de achterzijde van het bedrijf gaat een auto-wascentrum komen, dat vanaf voorjaar 2007 operationeel zal zijn. Bij Schipdam kun je terecht voor nieuwe en goede occasions. Meer informatie is te vinden via www.schipdam-wierden.nl.

Programma Kerst-Inn online

19/11 - Op onze speciale pagina voor de komende Koren Kerst-Inn staat vanaf vandaag het programma van 16 december.

Start kerstkaartenverkoop

19/11 - Vanaf woensdag 22 november start het koor weer met de verkoop van kerstkaarten. De dames van de "creaclub" maakten kaarten in diverse soorten en maten.


Een compleet assortiment...

Optreden RK Vrouwengilde

17/11 - Het koor had een geslaagd optreden voor het RK Vrouwengilde. In hotel Dalzicht te Nijverdal zong het koor in een nieuwe outfit. Zwarte kleding met een prachtige corsage. Klik hier voor meer foto's.

Foto's Jumelage & Wiezo

1/8 - Op de jaarlijkse Wiezo-markt en tijdens de festiviteiten van de jumelage in Hoge Hexel, bemande het vrouwenkoor een informatiekraam, werden kaarten verkocht en een verloting gehouden.
Klik hier voor meer foto's.

Deelnemers Koren Kerst-Inn

18/5 - Aan de Koren Kerst-Inn van 16 december hebben naast het Wierdens Vrouwenkoor de volgende koren hun medewerking toegezegd:

- Vocaal Ensemble "De Twente Zangers" (Rijssen)
- Koor "Vocal Harmony " (Hengelo, Ov.)
- Ger. gemengd koor "Jubilate Deo" (Almelo)
- Moluks vrouwenkoor "Lahai Roi" (Wierden)

Roel Praas zorgt voor een musicaal intermezzo. Daarnaast verleent een ensemble van de Harmonie St. Jan uit Wierden haar medewerking.

Fietstocht 17 mei 2006

18/5 - Woensdag 17 mei was de jaarlijkse fietstocht van het koor. De tocht was uitgezet door de Herman en Irma Bonvanie, Dinant en Lies Velnaar, Henk en Hennie Wassink en Catharine Westerink. Via Aadorp werd naar Geesteren gefietst waar koffie werd gedronken bij restaurant Kottink.

Het vervolg van de rit was via de Herickhaveroute tot Tubbergen, via restaurant 'n Kaps. Daarna richting Harberinkhoek, voor een bezoek aan kaasboerderij De Boderie. Een tocht van 53 kilometer bij prachtig mooi weer. Klik hier voor meer foto's.

Uitreiking Cogas Energie Cultuurfonds

26/1 - Op 17 januari 2006 waren Tini Aussems en Gerry Veldhuizen te gast in het hoofdkantoor van Cogas Energie te Almelo. Met een feestelijk tintje werd een symbolische cheque ter waarde van € 1000 in ontvangst genomen van het Cogas Energie Cultuurfonds. Klik hier voor meer foto's.

 

2005

Naar boven

Cogas Energie Cultuurfonds

23/12 - Het AWV krijgt van het Cogas Energie Cultuurfonds een forse financiële injectie. Het cultuurfonds is sinds dit jaar in het leven geroepen en heeft als doel cultureel en maatschappelijk verantwoorde doelen te ondersteunen. Meer informatie is te vinden via www.cogas.nl/cultuurfonds.

Kerstfeest oecumenische ouderen

23/12 - Afgelopen zaterdag 17 december verleende het koor medewerking aan het kerstfeest voor de oecumenische ouderen te Wierden.

Muziek te beluisteren op onze website!

16/12 - Vanaf vandaag is de muziek van ons koor ook via onze website te beluisteren. Surf naar onze muziekpagina of naar de pagina van het voorjaarsconcert 2005.

Grote deelname aan stijlvolle volkskerstzang

16/12 - Bijna vierhonderd mensen onder wie een ruime vertegenwoordiging van het college van B&W van Wierden namen gisteravond in een in kerstsfeer versierde sporthal deel aan de traditionele volkskerstzang. Ieder jaar werkt ook een telkens weer wisselende afvaardiging uit de rijk geschakeerde Wierdense koorwereld mee. Dit keer waren dat het interkerkelijk kinderkoor Zingen maakt blij o.l.v. Conny Mulder, het RK koor Spirit o.l.v. Niek Hoogma, het jongerenkoor El Shaddaï o.l.v. Marco Haakmeester en het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor o.l.v. Ans Alink.

Harmonie Wierden o.l.v. Henk Jan Heijnen speelde enkele solowerken en begeleidde de samenzang. Burgemeester Kobes las voor uit het evangelie van Lucas. De organisatie van de volkskerstzang was blij verrast over de hoge opkomst, aangezien publiekstrekker dominee Anne van der Meiden gisteravond op uitnodiging van de Historische Kring Wederden elder in het dorp in Twents dialect vertelde over de kerstgeschiedenis en kerstverhalen voorlas.

© TC Tubantia

Kerstversiering van de activiteitencommissie

16/12 - De activiteitencommissie is ruim twee dagen druk geweest met het maken van kerstversieringen. Lies Velnaar stelde hiervoor haar keuken ter beschikking. De kerstbakjes werden verkocht aan de leden op de repetitie van 14 december.
Klik hier voor meer foto's.

Start kerstkaartenverkoop

5/12 - De repetitie was voor één keer naar de donderdag verplaatst en dus werd op 1 december begonnen met de verkoop van kerstkaarten. De creaclub verkoopt normaal al veel kaarten, maar tegen de feestdagen is het spitsuur op dit gebied. De opbrengst van de eerste avond voor de kerstdagen was € 115. Op 7 december is uiteraard opnieuw gelegenheid om kaarten te kopen. Op de foto zien we Irma Bonvanie, Sonja Dronkers en Gerry Barendsen.

Nieuwjaarsbijeenkomst

5/12 - Op woensdag 4 januari zijn vanaf 20.45 uur de partners van harte welkom in Het Ontmoetingscentrrum voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst.

Lustrumconcert Alg. Wierdens Mannenkoor

13/11 - Het Algemeen Wierdens Mannenkoor viert dit jaar het 35-jarig bestaan. De mannen willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 19 november 2005 viert men dit 7e Lustrum met een sprankelend Lustrumconcert in de Gereformeerde Kerk in Wierden. De muzikale leiding is in handen van Frauke Langbein, die het mannenkoor sinds juni 2000 als dirigent leidt. Voor de koorbegeleiding op de piano zorgt Agnes van der Tuuk. Naast de inbreng van het eigen koor wordt medewerking verleent door de Twentse Politie Kapel uit Enschede onder leiding van dirigent Willem Loff.

Meer informatie via www.wierdensmannenkoor.nl.

Vrouwenkoor heeft nieuwe website

13/11 - Niet alleen het adres van onze website is gewijzigd (naar www.wierdensvrouwenkoor.nl), maar ook de layout van de site is helemaal aangepast. We hebben een modern jasje gekregen. Dat past perfect bij ons koor. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de leden best hoog is vergeleken met andere koren, zijn we van deze tijd!

Concert Jubilate en Vrouwenkoor

11/11 - De koren Jubilate Deo onder leiding van Gerrolt Droogsma en het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor onder leiding van Ans Alink zijn zaterdag te horen in één concert. Op het programma staan werken van onder andere J.S. Bach, F. Mendelssohn, W.A. Mozart, C. Franck en C. Saint-Saëns. De begeleiding is in handen van Arjen de Boer (orgel) en Roel Praas (piano). Zij zullen ook solistisch te horen zijn. Tevens zal Ans Alink solo zingen. Bezoekers hoeven geen entree te betalen voor het concert, dat om 20.00 uur begint in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Bellavistastraat 26 te Almelo.

© TC Tubantia

Binnenkort: www.wierdensvrouwenkoor.nl

11/11 - Binnenkort krijgt het koor een volledig nieuwe website. De site is modern en iets overzichtelijker ingedeeld. Daarnaast nemen we afscheid van het moeilijke webadres; we verhuizen naar www.wierdensvrouwenkoor.nl. Da's dus makkelijker onthouden en opzoeken. De nieuwe site zal nog een tijdje bereikbaar zijn via het oude adres.

Crea-club druk voor de kerst

10/11 - De Crea-club van het koor is druk met de voorbereidingen voor de kerstdagen. De handgemaakte wenskaarten van het vrouwenkoor vinden altijd gretig aftrek onder de leden, maar tegen de kerstdagen is de afname uiteraard groter dan normaal. Reden om een paar extra bijeenkomsten te organiseren om de productie op te voeren.

Van links naar rechts Tini Aussems, Catharine Westerink, Irma Bonvanie, Diny Fokkema & Yvonne Boom. Gerry Veldhuizen, Ans Hobert en Riek de Boer ontbreken op de foto.

Najaarsconcert 2005

7/11 - Het vrouwenkoor gaf zaterdagavond 5 november een geslaagd najaarsconcert. Het programma was afwisselend met musical-, film- en operettemuziek. Doedelzak Ivo Meex zorgde voor afwisseling en het koor deed in het nummer The Galway Piper de doedelzak op leuke wijze na.

Het Mandolineorkest uit Almelo speelde ook een mooi programma. Samen met het koor werd Schöne Nacht, du Liebesnacht van Jacques Offenbach en Leise erklingen Glocken der Liebe van W.A. Mozart bewerkt door Franz Sarabin gebracht.
Afgaande op het enthousiaste applaus en de vele complimenten voor de goede zang en de kleding van de dames, kan met plezier worden terug gekeken op dit concert.

Klik hier voor meer foto's van het concert.

Foto's 14 september

16/9 - Tijdens de repetitie van 14 september zijn foto's gemaakt. Klik hier om ze te bekijken.

Foto's voorjaarsconcert

8/3 - Op de site van het voorjaarsconcert 2005 staan nu extra foto's. Het duurt misschien even voordat de pagina geladen is; even geduld dus.

Voorjaarsconcert 2005

1/3 - Kom luisteren naar ons voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat te Wierden op 5 maart, vanaf 20.00 uur. Medewerking wordt verleend door het Algemeen Wierdens Mannenkoor o.l.v. Frauke Langbein en klarinettist Patricia Vredegoor.

Nieuwjaarsbijeenkomst

1/1 - Op 12 januari vindt na de pauze van onze repetitie weer een nieuwjaarsbijeenkomst waar de partners van onze leden van harte welkom zijn.

 

2004

Naar boven

Open repetities

1/11 - Op woensdag 6 en 13 oktober waren er openrepetities. Via een huisaanhuis-folder en een stukje in de krant was dit bekend gemaakt. Het positieve gevolg voor ons koor is geweest, dat we vier nieuwe leden hebben kunnen verwelkomen. Ons ledental is nu 46.

Lida Rekers is voorziter

1/10 - Lida Rekers is bereid gevonden om onze voorzitter te worden. Ze is als muzikaal adviseuse al sinds de oprichting verbonden aan ons koor. In het voorjaar van 2004 werd ze zingend lid van ons koor. We zijn blij weer een voltallig bestuur te hebben.

Voorjaarsconcert 2005

1/1 - Kom luisteren naar ons voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat te Wierden op 5.

Najaarsconcert gaat niet door

1/9 - Het najaarsconcert van 2 oktober a.s. gaat niet door. Het concert wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2005. Een nieuwe datum en aanvangstijd volgen zo spoedig mogelijk.

Afscheid van Betsie en Annie

7/4 - De afgelopen periode hebben we helaas afscheid moeten nemen van twee van onze koorleden. Op 28 februari overleed Betsie Aaftink op 73-jarige leeftijd. Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor zong in de rouwdienst in de Taborkerk. Op 28 maart overleed Annie Derksen, op 61-jarige leeftijd.

 

2003

Naar boven

Uitstapje naar de Zaanstreek

24/10 - Dit bericht komt misschien een beetje als mosterd na de maaltijd. Zaanse mosterd welteverstaan. Op zaterdag 20 september is het koor namelijk op stap geweest naar de Zaanstreek. De reis werd georganiseerd door de dames Aussems en Leferink. Om acht uur werd verzameld bij het Ontmoetingscentrum, waarna vertrokken werd met huisvervoerder Van den Broeke Tours naar het westen.

In Zaandam werd het Zaantheater bezichtigd en koffie met gebak genuttigd. Vervolgens werd een boottocht over de Zaan gemaakt naar de Zaanse Schans, waar de historische molens, huisjes en winkeltjes werden bekeken. Hier werd ook een koffietafel geserveerd. 's Middags werd Volendam aangedaan.
Op de terugreis naar Wierden werd gestopt bij restaurant Boode in Bathmen, waar werd gedineerd. Om 23.00 uur was de bus terug in de Spoorstraat.

Klik hier voor meer foto's van het uitstapje.

Warm hart van Vos en Van den Broeke

22/8 - Vos Energie Groep en Van den Broeke Tours sponsoren vanaf heden het Algemeen Wierden Vrouwenkoor. Op onze sponsorpagina meer informatie over beide bedrijven.

Gift voor vrouwenkoor

8/8 - Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor heeft van het Prins Bernhard Cultuurfonds een subsidie van 700 euro ontvangen. Het koor kreeg dit bedrag voor de uitvoering van het lustrumconcert bij zijn twintigjarige bestaan. Voor deze gelegenheid werden onder meer nieuwe blouses aangeschaft.

Nieuwe koorfoto

14/5 - Zoals u wellicht heeft gezien op onze indexpagina, is het koor op de foto gezet. Wilt u de foto nabestellen? Klikt u dan hier voor een grote (originele) versie (623 kB).

AWV huldigt leden

27/3 - Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor huldigde tijdens de 20e algemene ledenvergadering veertien leden die vanaf de oprichting lid zijn. Bestuurslid Sietske Makkinga had voor elk van de dames een persoonlijk woord, waaronder ook de andere bestuursleden, Tini Aussems, Anny Kuiphuis, Marianne Welker en Gerry Veldhuizen. De laatste werd herkozen als secretaris.
Alle veertien dames ontvingen als herinnering een gegraveerde pen en een oorkonde. Sinds een jaar staat het koor onder de enthousiaste leiding van Ans Alink, en vrijdag 21 maart was er een feestelijk lustrumconcert. Verder staat er ook nog een uitstapje op de agenda dit jaar.

Veel muziek bij lustrumconcert

24/3 - Het Wierdens Vrouwenkoor bestaat twintig jaar en dat werd gevierd met een uitgebreid programma met koormuziek, liederen en pianomuziek.
Het vrouwenkoor zelf begon met het "Ave Maria" van Cesar Frank. Het was geen goede binnenkomer, omdat er niet zuiver werd gezongen. De pianopartij mocht daarin niet baten. Beterwas het "Laudate dominum" van W.A.Mozart. Er was hierbij een soliste uit eigen koor. Tezamen met een prachtige pianobegeleiding werd het een mooi geheel.
Het beste werk van het eerste blok betrof "La Speranza" van G.Rossini. Het koor zong ritmisch, er werd zuiverder gezongen en het koor bleek meer dynamische verschillen te kunnen laten horen.
De koren werden afgewisseld met kamermuziek.De mezzosopraan zong met heldere, duidelijke verstaanbare stem. "You know him well" van W.A.Mozart. Hierna werd "Votre toast, je peus vous le rendre" van Bizet uitgevoerd. De bariton had een mooie, maar niet krachtige stem. Tezamen zongen de zangers het duet "Perhaps love" van J. Denver. Er was een goede stemverhouding en het werd prima vertolkt. De pianist wist de zangers smaakvol te begeleiden. Hij speelde ook "Entschwundene Tage" van E.Grieg. Het werdkleurrijk en met veel fantasie gespeeld.
Een bijzonder hoogtepunt van de avond was het optreden van het Almelo's Mannenkoor. Het eveneens jubilerende koor, dat 85 jaar bestaat, bejubelde het vrouwenkoor met "Bound for Jubile" van J.E.Eilers. Je hoorde een krachtig koor, dat zuiver zong met veel dynamiek.De hymne ‘Finlandia van J.Sibelius leende zich uitstekend voor mannenkoor en werd in het Fins gezongen. In "La vergine degli Angeli" overtuigde sopraan Ans Alink met een open en krachtige stem als tegenhanger van het mannenkoor. "Das Wodkalied" van M van Doorn bleek een speelse, humorvolle parodie op de drankliederen. In "Die Wahre Liebe" bleek het mannenkoor ook zeer gevoelig en zacht te kunnen zingen.
Het vrouwenkoor sloot af. Na al het muzikale geweld moest het koor het afleggen tegen de gasten.Waarschijnlijk was het beter geweest om te kiezen voor minder werken. Het programma was toch al overvol. Dan konden werken zoals Çhor der Zigeunerinnen van G.Verdi, zuiverder en dynamischer uitgewerkt worden.

© TC Tubantia

Lustrumconcert groot succes

22/3 - Op 21 maar vond in de Gereformeerde Kerk te Wierden het lustrumconcert plaats van het AWV. Aan de viering van het 20-jarig bestaan gaven het Almelo's Mannenkoor en de solisten Inge Alberts en Charles Mol hun medewerking. Het programma was gevarieerd en er werd duidelijk met veel plezier gezongen. Bariton Charles Mol verleende à la minute nog even zijn medewerking aan "Landerkennung", gezonden door het mannenkoor. Ans Alink trad naast haar functie als dirigent van het AWV ook op als soliste met het mannenkoor. Het concert werd afgesloten met Slavenkoor uit de opera Nabucco gezongen door het Algemeen Wierdens-Almelo's Gemengd Koor. Binnenkort meer foto's van het concert. Klik hier voor meer informatie over het lustrumconcert.

Programma lustrumconcert

16/3 - Klik hier voor de speciale lustrumconcertpagina.

Lustrumconcert Wierdens Vrouwenkoor

12/3 - Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor bestaat deze maand twintig jaar.Dit lustrum wordt vrijdag 21 maart gevierd met een concert. De uitvoering is in de gereformeerde kerk aan de Spoorstraat en begint om 20.00 uur. Aan dit lustrumconcert werkt het Almeloos Mannenkoor mee, onder leiding van Nick Moritz met pianobegeleiding van Han Kolthof. Als solisten treden op de sopranen Ans Alink en Inge Alberts en de bariton Charles Mol. Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor wordt op de piano begeleid door Roel Praas. De entree voor het concert is gratis maar er wordt wel een collecte gehouden.
Twintig jaar geleden besloten enkele dames van leden van het Wierdens mannenkoor te onderzoeken of ook een algemeen vrouwenkoor in Wierden mogelijk zou zijn. Onder het motto:’wat mannen kunnen, kunnen wij ook, werd tot oprichting van dit koor besloten. Dick Jagt werd de eerste dirigent en de Wierdense sopraan Lidy Rekers nam de taak van muzikaal adviseur voor haar rekening. Sinds januari 2002 is de sopraan Ans Alink uit Almelo dirigent. Het koor heeft de afgelopen jaren, ook in de naaste omgeving, veel bekendheid gekregen zodat er ook een aantal leden uit Almelo is bijgekomen. Het koor telt op dit moment 43 leden.

© TC Tubantia

Ter Morsche kledingsponsor

1/3 - Modehuys Ter Morsche is kledingsponsor van het Wierdens Vrouwenkoor geworden.

Jaarvergadering

22/2 - De Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vindt op woensdag 26 maart plaats, vanaf 19.45 uur in het Ontmoetingscentrum.

Organisatie lustrumconcert in volle gang

15/2 - De organisatie van het lustrumconcert van het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor is in volle gang. Het concert, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het AWV, vindt plaats op vrijdag 21 maart in de gereformeerde kerk aan de Spoorstraat te Wierden. Aan het concert werken mee het Almelo's Mannenkoor, onder leiding van Nick Moritz, Inge Alberts en Charles Mol (solisten), Roel Praas en Han Kolthof (pianobegeleiding).

 

2002

Naar boven

Najaarsconcert pas na pauze op gang

Door Ellen Kruidhof

11/11 - Gereformeerde Kerk, zaterdagavond. Najaarsconcert door Algemeen Wierdens Mannenkoor o.l.v. Frauke Langbein m.m.v. Algemeen Wierdens Vrouwenkoor o.l.v. Ans Alink.

De twee algemene Wierdense koren vulden hun gezamenlijke najaarsconcert met elk een blok voor de pauze en elk een blok na de pauze. Grofweg was de stijl van de twee blokken verdeeld in de zwaardere kost voor de pauze en de lichtere kost daarna.
Gelukkig hadden de koren ook de moeite genomen samen een stuk in te studeren, het ‘Ave verum corpus’ van Mozart. Daarbij was het podium met de ruim tachtig zangers helemaal vol, maar de uitvoering betekende een prima afsluiting van de eerste helft van het programma.
De avond was wat moeizaam op gang gekomen met het Mannenkoor. Het leek alsof het repertoire niet genoeg aansprak bij de zangers: er werd niet lekker gezongen. Het Vrouwenkoor, dat het tweede blok van de avond verzorgde, klonk vanaf het begin beter. Koorlid en sopraan Meta Leus zong een prima solo in Groll’s ‘Das Ave Maria der Berge’.

De dirigente van het Mannenkoor, Frauke Langbein, demonstreerde een erg creatieve visie op het vak koordirectie. Het was dan ook vaak de pianist van dit koor, Jan Willem Docter, die de zangers bij elkaar hield door duidelijk in een maatsoort door te spelen. De stijl van de dirigente van het Vrouwenkoor, Ans Alink, is een stuk beheerster. Dat hoor je dan ook als ze zingen. Het Vrouwenkoor kan zingen met begeleiding van hun pianist Roel Praas, zonder dat hij de nodige coördinatie hoeft te verzorgen. Langbein heeft daarnaast het nadeel dat ze als vrouw voor een mannenkoor staat. Als ze luid zingend meedoet, valt dat op.

De pauze leek iedereen goed te hebben gedaan. Het vrouwenkoor zong met zichtbaar plezier een blok, gevolgd door het mannenkoor, dat zich van de beste kant liet horen. Ze zaten beter in de muziek dan voor de pauze, er kwam ook meer klank uit het koor. ‘Als ik toch eens rijk was’, het bekende nummer uit ‘Fiddler on the roof’, was een echte klapper. Jammer dat Langbein dit niet als slotnummer bewaard had. De avond werd afgesloten met ‘The lion sleeps tonight’, waaraan ook het publiek meedeed. ‘Zomaar even meezingen’ op teksten als ‘Wim o wee o wim o wee’ bleek voor veel mensen toch lastig. Bovendien was het tamelijk hoog qua stembereik. Met de slotwoorden van AWM-voorzitter Procee, die de avond afsloot met een opgewekt ‘Zo makkelijk is dat, gewoon zingen’ waren niet alle aanwezigen het eens.

© TC Tubantia

Najaarsconcert

8/11 - Klik hier voor meer informatie over het najaarsconcert.

Gezamelijk concert Wierdense koren

Het Algemeen Wierdense Mannenkoor en het Algemeen Wierdense Vrouwenkoor geven zaterdag een gezamenlijk concert. De muzikale uitvoering is in de gereformeerde kerk aan de Spoorstraat

De organisatoren willen op deze wijze beide algemene koren van Wierden aan de bevolking presenteren.
Het mannenkoor bestaat uit ruim vijftig leden en heeft de afgelopen jaren meerdere concerten gegeven. Dirigente Frouke Langbein heeft het koor tot een homogeen geheel weten te smeden. Dankzij een eerste prijs op een onlangs gehouden gewestelijk concert mag het koor volgend jaar naar het landelijk concours in Zutphen.
Het Algemeen Wierdense Vrouwenkoor, dat veertig leden telt, staat sinds 1 januari 2002 onder leiding van Ans Alink. Het vrouwenkoor heeft een gevarieerd repertoire: van volkslied tot musical.
Het programma van het concert, dat om 20 uur begint, biedt voor elk wat wils en is gratis toegankelijk. Solistische medewerking aan dit concert verleent sopraan Meta Leus.

© TC Tubantia

Foto's repetitie

31/5 - Klik hier voor foto's, gemaakt tijdens één van de repetities.